Kustur Holiday Village strand

kustur village strand

Kustur Holiday Village heeft een prive-strand. Achter de receptie voert een wandelpad naar een breed tunneltje dat onder de weg loopt. Aan de overkant is het gebouwtje met het Spacentrum, wc’s, douche’s en de strandbar waar gratis limonade, koffie, thee en bier verkregen kan worden. Een security medewerker zit bij het tunneltje en houdt zo toezicht wie er het strand op gaat. Aan de achterkant van het strand loopt een verkeerweg. Er is geen wandelboulevard met zitjes en horeca zoals bij Ladies Beach in Kusadasi centrum.

strand van kustur village club

Het strand bij Kustur is erg smal wat zo zijn charmes heeft. Er is maar ruimte voor een rij ligbedden die vlak op de vloedlijn staan. De andere ligbedden staan op een verhoging waar fijn gemalen grind/zand ligt. Men heeft een mooi uitzicht over de zee en op het eiland Samos. Het strand heeft een blauwe vlag. Aan het begin van het strand is een tent waarin men zich kan opgeven voor parasailing, waterscooter rijden of andere watersporten. Op het dak is een luidspreker waar de gehele dag housemuziek uitkomt. Je ziet mensen dan ook soms aquadancing doen in zee. Mensen die de muziek liever niet willen beluisteren: verderop is het geluid veel minder sterk.
Wij gingen iedere morgen in begin september na 10.00 naar het strand en konden altijd een ligbed vinden aan de vloedlijn. De bedden nabij de strandtent/bar waren uiteraard het eerst bezet. Ik vermoed wel dat in juli/augustus het een stuk drukker is op het strand en dat men dan eerder naar het strand moet gaan om een bed te ‘claimen’. In september was een vrij ligbed vinden op het strand geen enkel probleem.

Kustur Club strand in Kusadasi
Het strand bij Kustur Holiday Village. Tijden ons verblijf in september waren er veel Turkse en Russische toeristen die graag bij de waterkant vertoefden. Veel Westerse toeristen verkozen voor een van de zwembaden.

vakantie Kusadasi Turkije

Cruise Kusadasi
Antieke stad Efeze