Centrum winkelen uitgaan

kusadasi winkelstraat fastfood

winkelen
Het centrum van Kusadasi is erg toeristisch en vol met winkels die kleding, schoenen, souveniers en goud verkopen. Ook zijn er veel restaurants met terrasjes. Er is zelfs een McDonald restaurant. De bekende koelkast magneetjes kosten 2 Lira’s/1€ per stuk. Aangezien Kusadasi tegen een heuvel is aangebouwd kunnen er wat hoogteverschillen zijn bij een wandeling door de stad.
bank
Pinnen kan bij geldautomaten van banken en er zijn ook kleine geldwisselkantoren. Wij hebben een keer gepind in het centrum bij een automaat waar de vertrouwde groene sleuf opzat. Bij bijna elke winkel kan met Euro’s betaald worden. Je betaalt wel wat meer omdat de afronding naar boven is. Een drankje dat bijvoorbeeld 6 Lira’s kost (6×0.44) wordt in Euro’s €3. Of de rit met de dolmus (minibus) van 3 Lira’s werd €1.50.

uitgaan
Uitgaan wordt voornamelijk gedaan in een straat ‘Bar Street’ (barlar sok) genaamd. Hier zijn veel cafe’s, Irish bars en dancings. Bekende namen zijn Jimmys Bar, Paddys, Shamrock, Paradise Bar en de Oranje Bar met o.a Nederlandse muziek. De drankjes zijn niet goedkoop in Bar Street. Reden dat de meeste bezoekers eerst wat indrinken in hun hotels/appartementen. De grootste discotheek in de stad is Ecstasy Bar (Sakarya Sok) in Kaleice (Oude Stad). Dit is 250 meter van Bar Street, richting de cruisehaven. In Kaleice schijnen de cafe’s goedkoper te zijn dan in de bekende Bar Street.